CykelDK
Engels Nederlands

Hoe werkt het?

 

Steps New NL 

 

Account aanmaken

Je kunt gebruik maken van de deel e-bikes als je werknemer of bezoeker bent van De Wetering of een andere locatie in de buurt van een Nu-Connect uitleenstation.

Om gebruik te maken van een e-bike heb je een gebruikersaccount nodig. Een account aanmaken kan via de knop rechtsboven.

  • Je vult de benodigde informatie in, inclusief creditcard gegevens (ten behoeve van de borg). Je account wordt direct geactiveerd; je kunt dus meteen gebruik maken van de deel e-bike. Nu-Connect kan contact met je opnemen om te verifiëren of je werknemer dan wel een bezoeker bent. 
  • Ben je niet in het bezit van een creditcard? Wellicht maakt je bedrijf gebruik van een bedrijfsaccount. Stuur in dat geval een e-mail aan support@nu-connect.nl en vermeld dat je gebruik wilt maken van de deel e-bikes van Nu-Connect. Voeg ook je gegevens toe: naam, bedrijfsnaam, mobiel nummer en e-mailadres. 

Ga naar een uitleenstation en login

Ga naar een uitleenstation en log in op de tablet van een deel e-bike met je gebruikersnaam en pincode. Je kunt ook eerst online bekijken hoeveel e-bikes er beschikbaar zijn. Het is mogelijk om 30 minuten van te voren direct een e-bike te boeken. De fiets wordt dan voor je vastgehouden. 

Inloggen met een OV-chipkaart

Inloggen kan ook met behulp van je OV-chipkaart. Klik op "Mijn pagina" in het hoofdmenu van de tablet van de e-bike en vervolgens op "OV-kaart". Volg daar de aanwijzingen op het scherm. Na het koppelen van je OV-kaart kun je voortaan inloggen door de OV-chipkaart op de linker bovenhoek van de tablet te plaatsen. 

Fiets naar uw bestemming

De e-bike is voorzien van elektrische trapondersteuning en ondersteunt tot een maximum snelheid van 24 km/uur. Een volle accu gaat ongeveer 30 km mee, afhankelijk van onder meer temperatuur en de ondersteuningsstand die je gebruikt.

Zet de e-bike terug in een oplaadpunt

Je kunt de e-bike terugplaatsen in een willekeurig uitleenstation en zo de rit eindigen. Op de tablet staan de dichtstbijzijnde uitleenstations vermeld en de navigatie kan je de weg wijzen.

Gebruik in woon-werkverkeer*

Indien je de e-bike gebruikt voor woon-werkritten en deze ’s avonds bij je thuis parkeert*, dan moet je de e-bike op slot zetten. Hoe je de e-bike op slot zet zonder gebruik te maken van een oplaadpunt, zie je hier.

* NB: Vanwege het accuverbruik is het gebruik van de e-bikes voor woon-werkverkeer aan voorwaarden verbonden: 

  • Maximale enkele reis afstand is 5 tot 8 kilometer;
  • Maximale ondersteuningsstand is 2;
  • Maximale uitleenduur is 16 uur.